Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm. Amestecati faina c
Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.
Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.
Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.
Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.
Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.
Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.
Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.
Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.
Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.
Reasezati blatul in forma tapetata.
Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.
Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.
Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.
Asezati restul de visine deasupra blatului.
Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.
Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.
Scoateti cu grija blatul din forma.
Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.
Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.
Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIn cautarea unei retete care sa valorifice gustul ciupercilior si inspirata de catre Angelina, am ales sa ma opresc la reteta...
Lasagna cu ciuperci si piept de puiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii