> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> prajitura cu crema cappuccino si frisca
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:33 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



bine v-am regasit dragilor.dupa un secol de absenta in care vad ca s-au schimbat mai multe pe aici am revenit in bucataria mea.
va scriu o prajitura pe care am facut-o in romania.e luata din revista practic cu unele mici modificari ce-mi apartin.

avem nevoie de:
pt blat:
7oua
150g zahar
150g faina+1plic praf de copt
2plicuri cappuccino(un plic are 12,5 g)
50g nuci macinate

crema
3oua
225g zahar
5plicuri cappuccino
1pachet de 250g margarina

2plicuri frisca vegetala
350ml lapte
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:36 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



prima data incalzim bine cuptorul si pregatim o tava de 32x40cm cu hartie de copt.

separam apoi cele 7 oua si batem albusele spuma tare
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:37 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



adaugam zaharul si batem in continuare.

intr-un castonel amestecam faina cu praful de copt si cappuccino.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:40 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609




turnam galbenusele peste albuse si batem usor.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:41 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



apoi amestecul de faina+praf de copt si cappuccino.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:41 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



iar la final nuca -o parte macinata o parte taiata.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:43 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



se toarna compozitia rezultata in tava pragatita si se coace la foc potrivit vreo 40min(in ro la aragazul meu a fost treapta 4).incercam cu scobitoarea pina va iesi curata.se lasa apoi sa se raceasca.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:54 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



intre timp pregatim crema

ouale intregi si zaharul se pun intr-un castron si apoi pe o cratita cu apa
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 11:56 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



se freaca pe cateva minute apoi se torna cantitatea de cappuccino
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 12:01 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



se freaca vreo 15minute pina avem asa o crema
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 12:04 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



se lasa sa se raceasca complet.se amesteca apoi cu untul frecat spuma.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 12:05 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



blatul se insiropeaza si se pune crema
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Nov 30 2005, 12:06 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Bine ai revenit ,cu forte noi vad.Ma da ce concediu lung ai facut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 12:08 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



se bate frisca cu laptele si se intinde peste crema.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 12:11 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



si asa arata taiata
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Nov 30 2005, 02:33 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Arata exceptional, cred ca-i tare bun , vreau sa fac, numai ca ma impiedic de prea multe E-uri. Cu ce pot inlocui plicurile alea pline de "vitamina E" ?
Cu ce se insiropeaza blatul ? Si untul cum se freaca, ca nu stiu sa frec, asta-i problema mea, se taie. Cu mixer, cu lingura, la viteza mica, mare .....?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 02:39 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



cappuccino nu stiu cu ce sa le inlocuiesti? blink.gif cacao poate dar ii va schimba gustul.

untul sau margarina le-am frecat spuma cu lingura si se pune cate putin din crema fiarta pe aburi.nu am folosit mixerul decat la final,la viteza cea mai mica de frica sa nu mi se taie.

am insiropat cu putin suc de portocale+rom
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Nov 30 2005, 02:45 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Ma bucur ca te-ai intors.
Ti-am simtit lipsa icon_smile.gif

Foarte interesanta reteta. Chiar vroiam sa fac niste muffins cu cappuccino dar si asta arata foarte bine.
Dar o sectiune???


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Nov 30 2005, 02:49 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Mersi tana, cand se incorporeaza crema, banuiesc ca este rece, nu ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 30 2005, 02:56 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



da.crema este rece ca daca nu, se taie.parca am scris mai sus.

si acum o sectiune,alaturi de o alta prajitura.s-au mai pierdut pe drum ca e cale lunga din romania rolleyes.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st September 2014 - 01:21 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare