Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Portii
9
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Ingrediente

  • Aproximativ 14 bucati fursecuri ”Limbi de pisica”
  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri lichior Amaretto sau esenta de migdale
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutiuta branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 3 linguri zahar brut+3 linguri zahar pudra
  • 500 gr cirese
  • 100 ml apa rece
  • 8 buc marshmallow
  • 1+1/2 lingura gelatina granule
  • Pentru décor:
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • Cirese proaspete+cirese confiate
  • Bombonele de ciocolata
  • aschii de ciocolata
  • tigarete de ciocolata

Mod de preparare

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica.

Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se amesteca compozitia si se toarna peste fursecuri. Limbile de pisica sunt niste fursecuri subtiri, motiv pentru care am dorit sa imbogatesc putin stratul cu biscuiti.

Ciresele (fara samburi) se amesteca cu zaharul brut si se lasa deoparte pana incepe sa se inmoaie si sa-si lase sucul, aproximativ 30 minute.

Se pun ciresele cu zaharul pe foc, se adauga 50-100 ml apa, se lasa sa fiarba maxim 5 minute. Se adauga bucatile de marshmallow taiate in sferturi si se amesteca.

Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 100 ml apa rece, apoi se adauga la compozitia calda de cirese. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat, se lasa sa se raceasca complet si incepe sa se inchege.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga branzica cu smantana si se mai mixeaza pana ingredientele sunt incorporate complet.

In tava de chec peste biscuiti se pune frisca mixata cu branzica. Se introduc cateva cirese coapte in frisca, restul de piscoturi se inmoaie in sosul de la cirese, se pun peste frisca si se apasa usor cu degetul. Deasupra se pune amestecul de cirese racit si usor inghegat. Se aduna marginile foliei alimentare, se da la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce compozitia s-a intarit,se scoate cu o miscare ferma din tava. Se inlatura folia alimentara.

Se topeste pe baie de aburi cicolata neagra impreuna cu laptele. Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita, se folosesc pentru décor aschii de ciocolata alba si neagra, cirese proaspete si cirese confiate, tigarete din ciocolata, bombonele…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Coronita aperitiv cu carne si legume
1
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
2
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
3
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
4
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Bucataras.RO

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

  Dedic acest numar rotund de 1700 retete, aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras. Se poate...

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia