Prajituri

Reteta Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

portii reteta 9 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 15m 
simona72 postat de
Postat pe: 26-06-2018
Adaugă în cartea de bucate
Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim.
Retete dietetice

ingrediente

9 portii

   Aproximativ 14 bucati fursecuri ”Limbi de pisica”
   100 gr biscuiti digestivi
   50 gr unt topit
   2 linguri lichior Amaretto sau esenta de migdale
   400 ml smantana pentru frisca
   1 cutiuta branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
   3 linguri zahar brut+3 linguri zahar pudra
   500 gr cirese
   100 ml apa rece
   8 buc marshmallow
   1+1/2 lingura gelatina granule
Pentru décor:
   80 gr ciocolata neagra
   50 ml lapte
   Cirese proaspete+cirese confiate
   Bombonele de ciocolata
   aschii de ciocolata
   tigarete de ciocolata

mod de preparare

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica.

Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se amesteca compozitia si se toarna peste fursecuri. Limbile de pisica sunt niste fursecuri subtiri, motiv pentru care am dorit sa imbogatesc putin stratul cu biscuiti.



Ciresele (fara samburi) se amesteca cu zaharul brut si se lasa deoparte pana incepe sa se inmoaie si sa-si lase sucul, aproximativ 30 minute.

Se pun ciresele cu zaharul pe foc, se adauga 50-100 ml apa, se lasa sa fiarba maxim 5 minute. Se adauga bucatile de marshmallow taiate in sferturi si se amesteca.

Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 100 ml apa rece, apoi se adauga la compozitia calda de cirese. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat, se lasa sa se raceasca complet si incepe sa se inchege.



Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga branzica cu smantana si se mai mixeaza pana ingredientele sunt incorporate complet.


In tava de chec peste biscuiti se pune frisca mixata cu branzica. Se introduc cateva cirese coapte in frisca, restul de piscoturi se inmoaie in sosul de la cirese, se pun peste frisca si se apasa usor cu degetul. Deasupra se pune amestecul de cirese racit si usor inghegat. Se aduna marginile foliei alimentare, se da la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce compozitia s-a intarit,se scoate cu o miscare ferma din tava. Se inlatura folia alimentara.

Se topeste pe baie de aburi cicolata neagra impreuna cu laptele. Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita, se folosesc pentru décor aschii de ciocolata alba si neagra, cirese proaspete si cirese confiate, tigarete din ciocolata, bombonele…

Incearca si Prajitura rasturnata cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.