Sari la conținut

Poză

cozonac


33 răspunsuri la acest topic

#1 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 12 April 2006 - 05:49 AM

Cine stie o reteta fantastica de cozonac moldovenesc cu cacao si nuci ?
Va rog sa o postati daca se poate si mai ales cu cantitatile exacte din fiecare ingredient.
Multumesc.
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#2 dark angel

dark angel

    Master of disaster

  • Membri
  • 4876 posturi

Postat 12 April 2006 - 06:05 AM

da un search Karla si ai sa gasesti nu una ci zeci de retete de cozonac!~ o zi buna

#3 Eliza

Eliza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 12 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 April 2006 - 08:36 PM

Cozonac moldovenesc

1kg faina
250g zahar
8 oua
50g ulei
1 pachet unt
400ml lapte
60g drojdie proaspata
50 ml rom(bautura)
nuci
vanilie, esenta de rom,coaja de lamaie
Aluat:
Drojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o plamadeala care seacopera si se pune la crescut(~15 min)

Se separa ouale. Se freaca galbenusurile cu 125g zahar si 50g rom(bautura) pana se topeste zaharul si fac ca o crema. 125g zahar se amesteca cu laptele caldut , vanilia, coaja de lamaie.
Galbenusurile+laptele+uleiul+plamadeala de mai sus +faina + o lingurita sare se framanta bine , bine pana se desprinde coca de pe mana(aprox 40 min)
Se adauga untul topit(caldut nu fierbinte) putin cate putin la coca de mai sus dar nu se mai framanta, doar se impatureste( se indoaie, se desprinde de pe margini, etc).
Se lasa la crescut o ora (pana isi dubleaza volumul)

Umplutura
Cele 8 albusuri se bat cu 8 linguri zahar pana se fac spuma tare. Se adauga nuca si cacao pana iese o crema potrivit de tare. Se adauga si esenta de rom.

Se intinde o foaie se pune umplutura se ruleaza. Se fac 2 rulouri care se impletesc. Dintr-un kg de faina trebuie sa iasa 2 cozonaci deci 4 rulouri cu crema. Se aseaza in tava si se lasa 15 min sa creasca. Se unge cu ou batut.


Cuptorul se incalzeste cu 15 min inainte. Se coc ~ 40 min intai la foc mic, apoi mai mare. Primele 20 de min nu se deschide usa la cuptor.

Miniaturi atașate

  • cozonac.JPG


#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 21 April 2006 - 08:58 PM

wow,arata super. am sa salvez reteta pt alta ocazie. acum i-am comis pe cei cu mac,pt pastele asta. icon_biggrin.gif
Fan n_puiu for ever



#5 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 22 April 2006 - 12:17 AM

Nu am reteta moldoveneasca de cozonac, nici macar nu am o reteta batuta-n cuie, am facut primul meu cozonac, din aduceri aminte si cantitati la oki

Ingredientele pe care le-am folosit suntcam astea laugh.gif

1 kg juma' de faina
80 gr drojdie
200 gr unt
50 ml ulei
3 plicuri de zahar vanilat
200 gr zahar
doar 3 oua
si o cana cu lapte
Am amestecat laptele cu zaharul (ambele) cu laptele cald, si cu drojdia
Am batut oole
am amestecat uleiul cu untul topit
Am pus in robot, (ca nu am masina de paine) faina oole si laptele cu zahar si drojdie, si robotu' a inceput sa-si faca treaba, pana cand la un moment dat cand nu mai facea fata wink.gif si da-i la mana
am pus rahatul in juma de cantitate, si iara da-i si da-i...pana la un moment dat cand imi iesisera okii din cap, si am zis, hai, lasa-ma laugh.gif
l_am pus la crescut
dupa o ora, l-am luat iara la palme, si l-am pus iar la crescut
dupa inca o ora, l-am luat pe al doilea,l-am impartit in doo, le-am intins, am pus macul care era la inmuiat in lapte si zahar, am rulat, si le-am sucit
gata acu' poze, dar numa cu unu', ala cu mac, arata aproape la fel

[attachmentid=43657]

[attachmentid=43658]
[attachmentid=43659]

Miniaturi atașate

  • Photo_876_.jpg
  • Photo_874_.jpg
  • Photo_875_.jpg

Fan n_puiu!







#6 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 22 April 2006 - 12:19 AM

si sectiunea

[attachmentid=43660]

Miniaturi atașate

  • Photo_877_.jpg

Fan n_puiu!







#7 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 26 April 2006 - 06:28 AM

Vai ce frumosi sint !
Multumesc pt retete!
Daca e vreo fata din America, imi spuneti si mie ce faina folositi?chiar daca a trecut Pastele...
Acum duminica e Pastele Blajinilor si tot avem trebuinta de cozonacei! icon_biggrin.gif
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#8 Ioana_21473

Ioana_21473

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 26 April 2006 - 06:38 AM

QUOTE(Lizura @ Apr 25 2006, 09:28 PM)

Daca e vreo fata din America, imi spuneti si mie ce faina folositi?chiar daca a trecut Pastele...
Acum duminica e Pastele Blajinilor si tot avem trebuinta de cozonacei! icon_biggrin.gif


normala.... merge orice faina... eu folosesc enriched, bleached, all purpose flour.... daca te ajuta la ceva... icon_smile.gif


Don't get mad... get EVEN....

ioana

#9 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 26 April 2006 - 04:56 PM

QUOTE
(Lizura @ Apr 25 2006, 09:28 PM)
Daca e vreo fata din America, imi spuneti si mie ce faina folositi?chiar daca a trecut Pastele...
Acum duminica e Pastele Blajinilor si tot avem trebuinta de cozonacei!


QUOTE
(California @ Apr 26 2006, 04:38 AM)
normala.... merge orice faina... eu folosesc enriched, bleached, all purpose flour.... daca te ajuta la ceva...

Ca sa fii sigura ca-ti ies bine, eu zic sa folosesti din aia unbleached, pentru ca am avut rateu cu cea bleached...si am vazut ca si alte fete au patit tot asa. icon_smile.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#10 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 26 April 2006 - 05:02 PM

Eliza, felicitari pentru cozonaci. Pasca ta arata super !! Mi-am notat si reteta ta, chiar daca mi-au iesit cozonacii tare bine anul asta (am facut 2 retete, una a mamei, si cealalta a Mayei)

[attachmentid=44321]

[attachmentid=44322]

Imagini atașate

  • Cozonac_1.jpg
  • Colac_2.jpg

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#11 Ioana_21473

Ioana_21473

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 26 April 2006 - 09:20 PM

QUOTE(Daneza13 @ Apr 26 2006, 07:56 AM)

Ca sa fii sigura ca-ti ies bine, eu zic sa folosesti din aia unbleached, pentru ca am avut rateu cu cea bleached...si am vazut ca si alte fete au patit tot asa. icon_smile.gif


sincera sa fiu auzisem de pontul asta... dar mie imi iese si asa... creste cozonacul f bine si e si f gustos....si e si mai ieftina! wink.gif

[attachmentid=44385]

uite, am pus cozonaceii si aluatul de pasca la crescut, in cuptorul stins....

[attachmentid=44381]

dupa ce au crescut la caldurica....

[attachmentid=44382]

dupa ce s-au rumenit frumos...

[attachmentid=44383]

si cind am taiat pe cel cu mac....

Miniaturi atașate

  • aluat2.jpg
  • cozo.jpg
  • cozo8.jpg
  • aluat1.jpg

Editat de California, 26 April 2006 - 09:21 PM.

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#12 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 27 April 2006 - 04:56 AM

Foarte frumos ti-au iesit.Eu am cumparat o faina poloneza care am crezut eu ca e buna, de tip 390 cel putin asa scria pe ea si nu am fost multumita.Ce o fi insemna de tip 390 nu stiu dar stiu ca au iesit cam "cojoshi" ca sa zica asa desi gustosi nu neg.Acum am cumparat Five Roses cu care " mi-a marturisit" o vecina de a mea ca i-a facut pe ei, respectivii cozonaci cu pricina.Asa ca incerc sa fac un cozonac din acela trandafir la sf sapt sa am ce da de pomana.
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 April 2006 - 01:11 PM

390 e un indice care arata cit procent de gluten este in faina aia, in fine nu stiu daca asta e explicatia stiintifica si nici daca am fost explicita, e folosita la aluaturi dospite deci cel de genul cozonacului ca sa creasca bine dar nu trebuie facut aluatul tare ci spre moale adica cu cantitate mare de lichid in el
de aceea ma mir ca n-ai fost multumita de ea
nu merge la pandispanuri sau la prajituri dar la cozonac si piine ar trebui sa mearga

#14 rodi_elodie

rodi_elodie

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:FRANCE

Postat 24 May 2006 - 10:23 AM

Arata bestial toti cozonaci cool.gif

#15 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 December 2006 - 05:06 PM

(Eliza @ Apr 21 2006, 09:36 PM)

Cozonac moldovenesc

1kg faina
250g zahar
8 oua
50g ulei
1 pachet unt
400ml lapte
60g drojdie proaspata
50 ml rom(bautura)
nuci
vanilie, esenta de rom,coaja de lamaie
Aluat:
Drojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o plamadeala care seacopera si se pune la crescut(~15 min)

Se separa ouale. Se freaca galbenusurile cu 125g zahar si 50g rom(bautura) pana se topeste zaharul si fac ca o crema. 125g zahar se amesteca cu laptele caldut , vanilia, coaja de lamaie.
Galbenusurile+laptele+uleiul+plamadeala de mai sus +faina + o lingurita sare se framanta bine , bine pana se desprinde coca de pe mana(aprox 40 min)
Se adauga untul topit(caldut nu fierbinte) putin cate putin la coca de mai sus dar nu se mai framanta, doar se impatureste( se indoaie, se desprinde de pe margini, etc).
Se lasa la crescut o ora (pana isi dubleaza volumul)

Umplutura
Cele 8 albusuri se bat cu 8 linguri zahar pana se fac spuma tare. Se adauga nuca si cacao pana iese o crema potrivit de tare. Se adauga si esenta de rom.

Se intinde o foaie se pune umplutura se ruleaza. Se fac 2 rulouri care se impletesc. Dintr-un kg de faina trebuie sa iasa 2 cozonaci deci 4 rulouri cu crema. Se aseaza in tava si se lasa 15 min sa creasca. Se unge cu ou batut.


Cuptorul se incalzeste cu 15 min inainte. Se coc ~ 40 min intai la foc mic, apoi mai mare. Primele 20 de min nu se deschide usa la cuptor.



acum l-am terminat de asamblat wink.gif

il mai las putin sa se obisnuiasca cu ideea si il var la cuptorm aaaaaaaaabia astept sa vaz ce o sa iasa




Asa, si?



#16 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 December 2006 - 05:12 PM

nu am facut doi ca tava mea era cam lunga si nu cred ca ieseau cum trebuie asa ca am facut trei icon_rotf.gif


mama

[attachmentid=75935]

si copii, care sunt meniti sa fie mancati fierbinti laugh.gif

[attachmentid=75936]

Miniaturi atașate

  • cozonac_001.jpg
  • cozonac_003.jpg

Asa, si?



#17 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 23 December 2006 - 06:08 PM

arata biiiiine, si mama si copiii.
eu am bagat acum unul in cuptor, si mai sunt 2 care asteapta.
om vedea ce-o iesi.
Fan n_puiu for ever



#18 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 December 2006 - 07:29 PM

sunt gataaaaa, mama cum mirrrooos

asta mare mi-a crapat un pic sad.gif

[attachmentid=75946]

copii au iesit un pic mai bruneti ca am uitat de ei biggrin.gif

[attachmentid=75947]

pe unul l-am dat gata deja, e yammii

si ruptine wink.gif

[attachmentid=75948]

eliza, multam fain pentru reteta

Miniaturi atașate

  • cozonac_006.jpg
  • cozonac_008.jpg
  • cozonac_010.jpg

Asa, si?



#19 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 23 December 2006 - 07:50 PM

uite si ai mei. miroase a craciun.

[attachmentid=75954]

[attachmentid=75955]

Miniaturi atașate

  • cozonac2.jpg
  • cozonac1.jpg

Fan n_puiu for ever



#20 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 24 December 2006 - 12:59 AM

ALUAT:

1kg faina
400 ml lapte
200-300 g zahar
4-6 oua
70 g drojdie
200 g margarina
50 ml ulei
1 esenta rom
coaja lamaie
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita sare

UMPLUTURA:

150 g miez nuca
150 g zahar
1-2 oua
1 esenta rom

Arata cam asa:

[attachmentid=75986]

[attachmentid=75987]

Arata super toti cei impletiti. Va pricepeti. Eu am facut vreo 25 azi si n-am mai avut timp sa-i impletesc dar mai fac de Revelion mai frumosi. Poate si un trandafir cu mac sau nuca. wink.gif

Miniaturi atașate

  • 0.jpg
  • 00.jpg




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi