Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata este o pasca obligatorie pe masa de Paste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasca poloneza clasica

Ingrediente

  • Blatul:
  • - 1 pahar faina grau;
  • - 1/2 pahar zahar pudra;
  • - 1 ou;
  • - 1/2 pahar lapte dulce;
  • - 100 gr unt/margarina (eu pun unt);
  • - 3 linguri cacao;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 1 plic zahar vanilat.
  • Crema de branza:
  • - 500 gr branza de vaci sau mai mult
  • stoarsa bine de zer;
  • - 2 oua;
  • - 1 pahar zahar pudra;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri);
  • - 50 gr stafide (am uitat sa pun
  • pentru ca le-am mancat una cate una).

Mod de preparare

Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.

Crema de branza:

se da branza de vaci prin masina de tocat carne de 2 ori (eu am framantat-o foarte bine), apoi se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut - am ciupit din ele sistematic si apucasem sa dau drumul la cuptor) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma (am uitat si asta, si am trantit ouale intregi, foflenc - dar nu a daunat grav retetei). Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.

Asamblare:

Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.

A crapat putin, dar orice imperfectiune se acopera cu ciocolata.

Glazura:

100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.

Reteta de pasca poloneza a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.


Dupa ce pasca poloneza clasica s-a racit si glazura s-a intarit se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Tort Inima de primavara
3
Torturi

Tort Inima de primavara

Tort Inima de primavara este o reteta de tort deosebita. Un tort aspectuos, vesel, in culori de primavara, cu aroma delicata...

Tort Inima de primavara
Supa de rosii
4
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Parteneri
Supa-crema de mazare
Bucataras.RO

Supa-crema de mazare

Supa-crema de mazare
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao