Sari la conținut

Poză

chec defraga


50 răspunsuri la acest topic

#1 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 05:51 PM

Ingrediente:

P1040725culinar_1.jpg
- 15 oua
- 15 linguri faina
- 15 linguri ulei
- 30 linguri zahar
- 1 lamaie *coaja rasa, zeama*
- 2 linguri Inka *ness din cereal*
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- stafide
- nuci
- 1 lingura zahar pudra
- 1 praf de sare
Toate aceste ingrediente sunt necesare pentru 3 checuri maricele.

Mode de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate.
Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de la o lamaie si continuam sa mixam pana devin ca o ciulama foarte groasa....

P1040728culi3.jpg


#2 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 06:03 PM

Albusurile , dupa cum am spus le-am pus separat intr-un castron *dar il alegem ceva mai mare*
Eu am ales un lighenus de inox.
Impreuna cu cele 20 de linguri de zahar, 4 pliculete de zahar vanilat si un praf de sare se mixeaza spuma tare pana devine sidefie...

P1040731culi_4.jpg

Oprim cateva linguri din spuma de albus separat.

P1040735culi5.jpg

Restul de albus il amestecam cu galbenusul cu un tel cu miscari usoare de sus in jos.

P1040737culi.jpg






#3 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 06:10 PM

Punem coaja de lamaie....

P1040742culi7.jpg

Urmeaza faina proaspat cernuta....si praful de copt


Se amesteca usor pana se inglobeaza toata faina...

P1040747culi.jpg








Miniaturi atașate

  • P1040744culi8.jpg

Editat de defraga, 22 September 2009 - 05:49 PM.


#4 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 06:12 PM

Se pune uleiul ....

P1040749culi_8.jpg

Acum arata asa:

P1040751culi9.jpg




#5 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 06:25 PM

Toata compozitia se imparte in 3 parti egale.
O parte ramane in ligheanul de la albusuri, o parte se pune in castronul de la galbenusuri si partea a treia se pune peste albusul op[/size]rit.
In lighean punem stafidele.

P1040752culi.jpg

In castronul de la galbenusuri punem inka diluata cu o lingurita de apa.

P1040754culi11.jpg

In castronul in care am oprit albusul punem cacaua.

P1040753culi.jpg

Totul se amesteca usoar si avem grija sa nu se lase compozitia.

Ne pregatim sa punem compozitia in tavi....exact ca la checul tigru postat de Poca....




#6 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 06:32 PM

Se iau 3 tavi maricele. Se tapeteaza cu hartie de copt.
Compozitia se pune incepand din centrul tavii cate o lingura din fiecare culoare puse una peste alta.......


P1040755culi_12.jpg

Dupa aceea se pun din belsug bucati mari de nuca ....
Asa arata tavile pregatite de pus la copt.

P1040763culi14.jpg

Se coc la foc potrivit 1/2 cca 40-45 min, in functie de materialul din care sunt confectionate tavile si de marime.




#7 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 06:41 PM

Dupa cum spuneam.....primele checuri scoase au fost cele puse in tavile din yena.....

P1040766culi_161.jpg

P1040767culi17.jpg








#8 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 06:52 PM

Sectiune:

P1040790culi.jpg

P1040803culi_18.jpg






#9 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 07:00 PM

P1040870culi.jpg

Pentru ca pozele au fost facute de dihania mica si calitatea cam lasa de dorit.... o sa pun si o alta fotografie din alta serie de checuri in care se vede mai bine cum este blatul de pufos in interior.

ciupanezul_in_mizerie_0191.jpg

Sper sa va placa.... checul meu
pup dulce,
defraga

P.S. Aceasta reteta imi apartine in totalitate. Este creata de mine dupa nenumarate incercari.Va asigur de reusita.


#10 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 01 June 2008 - 07:33 PM

imi place poza cu faina-n picaj biggrin.gif
checu'-n 3 culori mi se pare mai interesant, arata super wink.gif

#11 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 01 June 2008 - 07:42 PM

Reteta e super faina , Vali! Azi am incercat-o din nou pentru tortul soacrei.Pupici multi.
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#12 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 07:53 PM

CITAT(Pocahontas @ Jun 1 2008, 08:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
imi place poza cu faina-n picaj biggrin.gif
checu'-n 3 culori mi se pare mai interesant, arata super wink.gif


L-am facut si cu dungi roz wink.gif
Am furat ideea tot de la tine ...de la prajitura cu blat roz.....si in loc de inka am folosit budinca de zmeura pupic.gif

Reteta o fac de ceva timp....dar tot am facut imbunatatiri la ea....am schimbat pe ici pe colo cate ceva pana a ajuns sa fie pe placul dihaniei mici.
El este cu CTC-ul.

#13 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 08:03 PM

CITAT(Adnasya @ Jun 1 2008, 08:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta e super faina , Vali! Azi am incercat-o din nou pentru tortul soacrei.Pupici multi.


....uite... bine ca mi-ai adus aminte.... pupic.gif
Am uitat sa spun ca acest blat merge foarte bine la torturi care nu trebuiesc insiropate....care vor fi acoperite cu pasta de zahar....

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 June 2008 - 09:56 PM

Mie mi-e tare frica de adaugatul uleiului si a prafului de cacao care dezumfla de regula compozitia dar am sa-l incerc smile.gif

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 01 June 2008 - 10:04 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Jun 1 2008, 09:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie mi-e tare frica de adaugatul uleiului si a prafului de cacao care dezumfla de regula compozitia dar am sa-l incerc smile.gif


la mine nu s-a intamplat niciodata, nici n-am observat ceva de genu' asta, in schimb la albusuri separate de galbenusuri, si dupa aia incorporate pale pale am avut ceva trauma

#16 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 10:24 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Jun 1 2008, 10:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie mi-e tare frica de adaugatul uleiului si a prafului de cacao care dezumfla de regula compozitia dar am sa-l incerc smile.gif


Adriana...
Daca o sa bati ouale foarte bine, nu o sa se lase nimic.
Tot secretul acolo e....si la cat de usor manuiesti aluatul ca sa nu se lase...
Eu lucrez cu 2 mixere. Unul cu stand si celalalt manual. Galbenusurile le pun la mixerul cu stand si las sa se mixeze in tot timpul cat pregatesc toate ingredientele si tavile. Apoi la sfarsit ma apuc sa fac albusurile.
Am lasat pozele special in format mare ca sa se vada cum arata dupa fiecare operatie...

Eu lucrez de ceva timp la reteta asta. Am plecat de la reteta de pandispan si am tot adaugat ingrediente ....am facut nenumarate incercari ....pana am ajuns aici.
Incearca macar cu doua culori prima data ....asa cum am facut eu aici:

checuri_15.05.07_05_14_21_32.00.jpg

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 June 2008 - 10:30 PM

Stiu si ca tre sa le bat si le bate Ken foarte bine, stiu si ca tre sa amestec foarte incet si asa fac dar uneori se intimpla sa se dezumfle, am sa incerc reteta ta in 2 culori smile.gif

#18 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 01 June 2008 - 10:53 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Jun 1 2008, 11:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stiu si ca tre sa le bat si le bate Ken foarte bine, stiu si ca tre sa amestec foarte incet si asa fac dar uneori se intimpla sa se dezumfle, am sa incerc reteta ta in 2 culori smile.gif


La pandispan da....si la mine s-a intamplat. Din cauza ca dura foarte mult timp sa execut tigrii ....aluatul isi pierdea aerul incorporat la mixare.Tocmai de aceea am tot adaugat zahar ca sa existe suport si sa nu se mai lase.
Acum sunt multumita de rezultat....dar tot e loc de schimbari....
Depozitat in cutie pt. prajituri ....rezista 4 zile ....ramanand tot atat de bun si de pufos....

#19 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 02 June 2008 - 08:45 AM

Foaaaarte frumos! Impresionant! floare.gif

#20 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 02 June 2008 - 12:27 PM

Defraga , super checuri ! floare.gif
Arata foarte fain "tigrul " la fiecare .
FELICITARI pt. demo ,poze , reteta .
O sa incerc si varianta ta neaparat .Am si eu o reteta asemanatoare ,dar a ta imi face cu ochiul !
Carmen Spantu



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi