Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau ca aperitiv într-un meniu diversificat. Spor la gatit!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Ingrediente

  • cca. 600 g amestec carne (porc+pui)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 morcov mare
  • 2 oua
  • 1 lg pesmet
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung mainile cu putin ulei si se ia din compozitie. Se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza usor. Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute, timp in care se vor intoarce pe partea cealalta. Se servesc calde, ca atare, alaturi de rosii, castraveti, ridichi, sau pot fi servite alaturi de un sos de rosii. Pofta buna!

Va las aici cateva retete asemanatoare care nu trebuie ratate: https://www.culinar.ro/retete/culinare/aperitive/aperitive-cu-carne/rulouri-cu-carne

https://www.culinar.ro/retete/culinare/aperitive/aperitive-cu-carne/briouates-rulouri-marocane-cu-carne-tocata-video

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide