Sari la conținut

Poză

Pastrav a la Venitienne


29 răspunsuri la acest topic

#1 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 17 December 2008 - 02:39 PM

Am gasit aceasta minunata reteta intr-o carte foarte veche de bucate, mai exact de pe la 1908. E buna de te lingi pe degete, noi am pus-o la favorite. Reteta era prezentata destul de sumar, adica fara cantitati, doar instructiunile, asa ca ingredientele le-am pus dupa simt.

Trei pastravi i-am pregatit astfel:
DSC03814.JPG

Am batut aprox. 70 g unt moale, apoi an adaugat 1 lingurita sare, una piper si trei catei de usturoi zdrobiti.
DSC03819.JPG
am amestecat bine apoi am incorporat o lingura rozmarin, o lingura menta, 1/2 lingura cimbru, toate tocate si o lingurita coaja de lamaie.
DSC03820.JPG
DSC03821.JPG
Am umplut interiorul pestilor cu acest unt,
DSC03823.JPG
i-am pus intr-un vas si am pus peste ei ulei vegetal (eu am folosit de masline), i-am acoperit si i-am lasat la marinat, in frigider, 1 ora.
DSC03824.JPG
Apoi i-am tavalit prin cateva linguri de pesmet amestecat cu 1/2 lingura rozmarin si 1/2 lingura menta si i-am pus la cuptor, pe un gratar (!!!!) cu o tava cu hartie de copt dedesubt, la 180 gr cu ventilatie timp de 15-17 minute.
DSC03825.JPG
Reteta spunea ca pot fi serviti cu un sos dupa preferinte. Cum eram in criza de timp i-am servit cu mamaliguta si sos aioli.
DSC03830.JPG
Sectiunea...
DSC03831.JPG
Pestii au fost exceptionali, carnea moale si foarte placut aromata de unt si mirodenii, iar pielea usor crocanta. Data viitoare ii voi servi cu o specialitate din cartofi...

Editat de KikenHana, 17 December 2008 - 02:43 PM.


#2 tiranidani

tiranidani

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi
  • Gender:Female
  • Location:banatul montan

Postat 17 December 2008 - 05:24 PM

e o idee minunata. o voi face de sarbatori. acum post. dar intrebarea mea este ce sa fac daca nu am ventilatie la cuptor? maresc sau reduc timpul? maresc sau reduc temperatura? intrebari de incepator dar cum altfel sa invat.

#3 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 17 December 2008 - 05:28 PM

KikenHana,ti-au iesit minunati...ce pofta mi-ai facut eusa_doh.gif

#4 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 17 December 2008 - 05:31 PM

QUOTE(tiranidani @ Dec 17 2008, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e o idee minunata. o voi face de sarbatori. acum post. dar intrebarea mea este ce sa fac daca nu am ventilatie la cuptor? maresc sau reduc timpul? maresc sau reduc temperatura? intrebari de incepator dar cum altfel sa invat.


Ventilatia nu-i o necesitate. Mie imi place s-o folosesc ca ies pielitele mai crocante si asa-mi plac biggrin.gif . Poti sa pastrezi temperatura de 180 gr si in 17 min ar trebui sa fie numai bun, sau daca-l vrei mai crocant pune la 190 gr wink.gif .

#5 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 17 December 2008 - 05:32 PM

QUOTE(MeOsiris @ Dec 17 2008, 05:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
KikenHana,ti-au iesit minunati...ce pofta mi-ai facut eusa_doh.gif


MeOsiris...si mie mi-am facut pofta si abia ce i-am mancat la amiaza laugh.gif

#6 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 17 December 2008 - 05:35 PM

offf...trebuia sa trimiti si incoa' o bucatica 022.gif

#7 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 17 December 2008 - 08:51 PM

Super ! Penultima poza cu pastravul e bestial de delicioasa !
Multumesc de reteta, o s-o incerc si eu, dar cu alt fel de peste , ca nu gasesc pastrav aici sad.gif



#8 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3618 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 17 December 2008 - 09:08 PM

Arata super! Noi santem inebuniti dupa pastrav si sa fie si crocant! biggrin.gif
Pus la favorit!

#9 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 17 December 2008 - 11:57 PM

QUOTE(elena_antony @ Dec 17 2008, 08:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Super ! Penultima poza cu pastravul e bestial de delicioasa !
Multumesc de reteta, o s-o incerc si eu, dar cu alt fel de peste , ca nu gasesc pastrav aici sad.gif


Reteta e versatila si sunt sigura ca se preateaza la tot felul de pesti si pestisori smile.gif

QUOTE(cris31 @ Dec 17 2008, 09:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata super! Noi santem inebuniti dupa pastrav si sa fie si crocant! biggrin.gif
Pus la favorit!


Cu siguranta o sa va placa... wink.gif

#10 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 18 December 2008 - 07:25 PM

Kiken, am 2 pastravi proaspeti si neaparat o sa-i fac dua reteta ta.
Spune-mi te rog ce sosuri mai faci pentru peste?.. as vrea sa mai fac ceva variatii.. smile.gif
Cum e sosul aioli?

Editat de seima, 18 December 2008 - 07:26 PM.


#11 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 18 December 2008 - 08:14 PM

Sosul aioli il fac in felul urmator:

Fac maioneza dintr-un galbenus, 1 lingura zeama de lamaie si 200-300 ml ulei de floarea soarelui, apoi adaug 1/2 lingurita sare si piper, 4 catei de usturoi zdrobiti si 2-3 linguri smantana.

Un alt sos care-mi place la paste e sosul cu patrunjel pe care-l fac astfel: topesc intr-o cratita 1 lingura de unt, apoi adaug 1 lingura faina si amestec timp de 1 minut, apoi iau tigaia de pe foc si adaug treptat, amestecand continuu 1 cana lapte(300ml). Pun din nou pe foc si amestec pana sosul se leaga si mai fierb inca 2-3 minute amestecand continuu. Apoi adaug 2 linguri patrunjel tacat (cateodata pun salvie in loc de patrunjel), sare si piper dupa gust.

#12 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 18 December 2008 - 08:28 PM

Am uitat de Sosul de hrean biggrin.gif, unul dintre preferatele mele: rad marunt vreo 4 linguri de hrean, le amestec bine cu 1 lingura rasa zahar si 2 linguri mustar, apoi adaug 2 linguri otet, 3 linguri smantana sare si piper dupa gust. asta-l prepar cu vreo 30 min inainte de servire si-l las la frigider sa-si dezvolte aromele.

#13 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 19 December 2008 - 08:32 AM

Kiken, iti multumesc; o sa incerc neaparat pestele cu unul din sosurile tale. Ziceai ca intentionezi sa-i faci cu ceva combinatie de cartofi. Ai ceva reteta speciala? Eu de obicei servesc cu cartofi la cuptor sau pireu..

#14 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 December 2008 - 11:03 PM

QUOTE(seima @ Dec 19 2008, 08:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Kiken, iti multumesc; o sa incerc neaparat pestele cu unul din sosurile tale. Ziceai ca intentionezi sa-i faci cu ceva combinatie de cartofi. Ai ceva reteta speciala? Eu de obicei servesc cu cartofi la cuptor sau pireu..



Tot la niste cartofi la cuptor ma gandeam si eu..in coaja, taiati jumatati si spre sfarsit impodobiti cu cascaval biggrin.gif

#15 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 20 December 2008 - 06:22 PM

Hana,ai retete faine tare!(dupa cele cu fructe ma topesc... eusa_drool.gif )
Noi mancam foarte des pastrav si am sa-l fac sigur si dupa reteta ta!Multumesc mult! pupic.gif


#16 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 02 February 2009 - 06:28 PM

Hana, am facut pastrav dupa reteta ta! foarte bun si rozmarinul ii da un gust aparte!

sosus e din maio si smantana cu usturel biggrin.gif

mersi fain! iaca poza! tongue.gif

1.jpg

#17 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 02 February 2009 - 06:34 PM

hmm ce bine arata si ce pofta mi-ati facut de peste! ... o voi face si eu neaparat

diamantule draga, ia uite ce mamaliguta de fitze ai facut tu tongue.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#18 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 02 February 2009 - 06:40 PM

CITAT(Rebella @ Feb 2 2009, 06:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hmm ce bine arata si ce pofta mi-ati facut de peste! ... o voi face si eu neaparat

diamantule draga, ia uite ce mamaliguta de fitze ai facut tu tongue.gif



fata, mie mi-a placut mult! macar mamaliga s-o fac de fitze ca-n rest parca nu-mi mai iese nimic! laugh.gif

#19 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 03 February 2009 - 08:48 AM

Diamond draga, ma bucur ca l-ai facut si ti-a placut biggrin.gif ...e bestiala mamaliga smile.gif

#20 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 04 February 2009 - 07:48 PM

Kiken, o floare.gif floare.gif floare.gif - gradina pentru tine! Superb pestele asta! Mii de multumiri pentru masa! L-am alaturat cartofilor postati ieri de Shumaila ca garnitura la ciolanul cu bere. Foarte buni si aia!
053copy2.jpg




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi