Tortul meu de ciocolata

Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt. In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar. Am a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tortul meu de ciocolata

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 gr de faina
  • 25 gr cacao
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Sirop: 250 gr zahar
  • 250 gr apa
  • cacao
  • Crema de ricotta”: urda de oaie siciliana
  • 2 linguri de coaja de portocala
  • 250 gr de ciocolata

Mod de preparare

Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt.

In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar.

Am amestecat incetisor cele 2 compozitii si am inceput sa adaug faina putin cate putin.

Am amestecat incetisor. Am pus compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 de cm unsa cu unt si tapetata

cu faina.

Am copt la 180 gradeC pentru ceva mai mult de jumatate de ora. L-am rasturnat pe gratar cu fundul in sus si l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.

Am inceput sa fac siropul din zahar, apa si cacao

si le-am lasat acolo sa fiarba bine

L-am lasat sa se raceasca si am inceput sa insiropez blaturile.

Am luat ciocolata si am pus-o sa se topesca pe bainmarie.

Cand ciocolata s-a topit am pus-o in chiuveta plina de apa rece. Aceasta operatie am repetat-o de vreo 3 ori.

Dupa care am varsat-o intr-o forma de silicon.

Dupa ce s-a racit am pus-o pe farfuria pe care urma sa fie asamblat tortul.

Crema de "ricotta": urda am amestecat-o in robot cu 2 linguri de coaja de portocala. In sirop am pus bucatiele de ciocolata.

Dupa ce am creat crema am pus-o pe primul blat si am inchis cu celalat. Am inceput apoi sa topesc ciocolata pentru glazura la bain marie si apoi am acoperit tortul cu ea.


Reteta Tortul meu de ciocolata a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci