Tort de portocale Pansy

Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci. Se procedeaza astfel: Cele 6

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort de portocale Pansy

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • zeama de l portocala
  • 250 ml apa
  • 1/4 baton vanilie
  • Pentru crema:
  • 5 oua
  • 5 foi de gelatina
  • 250 g zahar
  • 500 g frisca
  • 2 linguri coaja zaharisita de portocala (esentiala )
  • esenta de rom (ca sa nu spun 50 ml rom
  • ca asa era in reteta mamei)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru glazura de jeleu:
  • 250 ml suc natual de portocale
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina Ruf (sau 3 foi de gelatina )
  • 5 l frisca

Mod de preparare

Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci.

Se procedeaza astfel:

Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.

Se adauga pe rand galbenusurile, coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.

Forma de copt se imbraca cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat, dupa care se da la cuptorul incins la 250 grade, timp de 10 minute. Apoi se scade temperatura la 200 grade pentru alte 10-15 minute, pana aluatul se desprinde de margini.

Crema se face la bain marie: cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se fierb, amestecand continuu, pana ce se leaga crema, lingura ramanand glasata.

Se adauga coaja de portocale zaharisita, (daca nu aveti, cu o zi inainte, taiati cu cutitul de legume coaja de portocala, numai partea portocalie, taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi), iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.

Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul. La sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.

Asamblarea tortei:

Blatul, dupa ce sa racit se taie in 3, se insiropeaza cu sirop si se unge cu crema fiecare.

Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina: din 250 ml suc, 3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.

Se lasa la rece sa se intareasca glazura, apoi se orneaza lateralele cu frisca. Reteta Tort de portocale Pansy a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu portocale gasiti aici:

Muffins cu portocale si ciocolata,

Prajitura de post cu crema de portocale,

Tort cu portocale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
2
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
3
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
4
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
5
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Parteneri
Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Este o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit de sarbatori. Se pot umple foile cu crema de vanilie, de...

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea