Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici

1. BLAT Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina. Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei. Praful de copt l

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici

Ingrediente

  • BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT: 150g unt la temperatura camerei
  • 250g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 120g ciocolata amaruie
  • 170g
  • faina
  • 1/2 pachetel de praf de copt
  • 250ml apa fierbinte
  • MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI: 200ml lapte
  • condensat neindulcit
  • 200ml frisca
  • 12g gelatina
  • 100g migdale
  • 80g zahar
  • 1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici
  • zeama unei 1/2 de lamai

Mod de preparare

1. BLAT

Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.

Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.

Am pus compozitia in tava si am copti.

2. MOUSSE

Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara

cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic.

Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.

Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.

3. ASAMBLARE TORT

In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.

Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.

Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.

A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro

Alta reteta de tort cu ciocolata gasiti aici: Tort de ciocolata cu crema de capsuni ,

Tort de ciocolata ,

Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Rosii umplute cu cus-cus
Bucataras.RO

Rosii umplute cu cus-cus

Rosii umplute cu cus-cus
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea