Iubitorii de ciocolata cu siguranta vor adora acest tort. Este un tort delicios, cu crema, blaturi insiropate, cam tot ce iti doresti de la un tort de ciocolata ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Blatul
1. Separam albusurile de galbenus. batem spuma albusurile cu 1/2 cana zahar.
2. Intr-un bol mai mare amestecam 1 cana zahar cu faina, sarea, bicarbonatul si cacao.
3. Adaugam apoi uleiul, laptele batut si cele 2 galbenusuri. mixam.
4. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam incet.
5. Turnam aluatul in 3 tavi si dam la cuptor (incalzit la 175C/350F) aproximativ 30 minute.
Crema
1. Amestecam zaharul cu cacao.
2. Adaugam smantana si vanilia.
3. Mixam pana frisca-i bat.
Cand blaturile s-au racit incepem formarea tortului : blat - frisca- blat - frisca- blat. Glazura In fiecare bol adaugam ciocolata si dam la microunde pentru 1 minut. Dupa aproximativ 5 minute turnam glazura peste tort lasand sa curga in cascada pe marginile tortului. Se da apoi la rece. Se taie cu cutitul cald.
Pofta buna! Reteta Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii