Spitzbuben - fursecuri de craciun

Spitzbuben sunt niste fursecuri de Craciun delicioase. Aluat fraged al fursecurilor se completeaza perfect cu finetea gemului de coacaze sau gemul vostru preferat. Sunt niste dulciuri/cadouri de Craciun delicioase.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Spitzbuben - fursecuri de craciun

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • jeleu de coacaze pentru umplut
  • zahar pudra-pentru pudrat.

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului. A framantat cateva minutele, pana aluatul a devenit omogen. Am facut o bila, pe care am intins-o cu sucitorul (intre 2 foi de hartie de copt).

Apoi am taiat forme. Le-am copt la 160 gr.C-170gr.C cam 8-9 minute..maxim 10. Dupa ce sunt coapte, se lasa la racit pe ceva drept. Am incalzit marmelada de mure si am umplut fursecurile (cele cu jeleu galben(cumparat) -e un amestec de piersici cu maracuia).


Pofta buna! Reteta Spitzbuben - fursecuri de Craciun a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci