Ratatouille

1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime. 2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm. 3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 4 dovlecei mici
  • 2 ardei grasi rosii sau galbeni
  • 4 rosii mari coapte
  • 5 linguri ulei de masline
  • busuioc uscat sau o legatura de busuioc proaspat
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime.

2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm.

3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile intr-un bol. Se toarna peste rosii apa clocotita, se lasa 20 de secunde, iar apoi se scot. Se aseaza rosiile intr-un alt bol, si se toarna peste ele apa rece, pana ce rosiile sunt acoperite. Dupa ce se racesc, se cojesc de coaja. Se taie in sferturi, se indeparteaza semintele cu ajutorul unei linguri, si se toaca.

4. Se prajesc legumele in ulei de masline. Intai se calesc vinetele 5 minute pana prind o culoare maronie. Apoi se prajesc dovleceii, pana ce devin aurii pe ambele parti.

Apoi prajim ardei.

5. Se caleste ceapa in tigaie. Apoi se adauga usturoiul si se prajeste pentru 1 minut.

6. Se presara otet, zahar, rosiile si jumatate din cantitatea de busuioc.

7. Se adauga din nou legumele in tigaie, impreuna cu sare si piper, si se lasa aproximativ 5 minute.
Se serveste cu busuioc

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Rosii umplute cu crema de oua
Bucataras.RO

Rosii umplute cu crema de oua

Cand am gasit reteta m-a incantat mult ... in special poza :) ... si m-a convins sa le pregatesc si eu .Au fost delicioase !!!

Rosii umplute cu crema de oua
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa