Se desface carnea in 2 fasii (ca aluatul) si se spala bine. presori un praf de sare shi le lasi sa le patrunda. Se taie usturoiul in rondele subtiri s
Se desface carnea in 2 fasii (ca aluatul) si se spala bine. presori un praf de sare shi le lasi sa le patrunda. Se taie usturoiul in rondele subtiri si le bagi in carne (o intepi cu cutitul ca sa faci loc pentru usturoi).
Se taie ceapa rondele, ardeiul maruntel si le presori pe carne impreuna cu ciupercile. Se infasoara carnea o data si o legi bine cu ata. eu am folosit niste scobitori in prealabil cu care am intzepenit carnea ca sa o pot lega acatarea.
ungi bine tava cu uleiul de masline. presori tarhon si marar uscat pe carne sh arunci ruladele in tava impreuna cu 2 pahare cu apa. daca ti-au ramas ciuperci, ceapa si bucatele de carne le arunci toate in tava ca-i pacat sa le arunci si au gust bun cand se termina treaba. Bagi un foc aprig la cuptor si cand ti se aburesc ochelarii introduci tava in cuptor. Din 10 in 10 minute o scoti la iveala si arunci pe rulada cu o lingura zeama din tava, ca sa nu se usuce. Cam dupa o ora jumate - doua e cam gata. Poti sa o si intepi putin sa te asiguri ca e patrunsa (fasiile nu trebe sa fie foarte groase, 2-3 cm )
Cu cartofi taranesti, sa topesti o ceapa cu bucatele de bacon sau kaizer si un catel de usturoi, fierbi o juma de kg de cartofi, ii tai cubulete, ii arunci in oala la fiert si dupa ce sunt aproape fierti ii transferi in ceaunul cu ceapa si slaninuta. Lasi la foc tare vreo 10 minute.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilieSe taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...
Jumari cimpenestiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunClisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...
Clisa fripta si pita picurataBuna, daca nu ma credeti sa va faceti.....
Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de PlescoiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii