No SSO cookie

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Cauta retete in categoriile:

Specific

Regim alimentar

Vizualizeaza dupa

Retete culinare cu urzici

Sunteti gata de o plimbare prin padure? Acum este momentul potrivit pentru a culege niste urzici. Aceste plante minunate sunt universale, ele cresc in toate colturile lumii, iar popoarele de pe intreg globul le folosesc cu succes in tratarea afectiunilor.

 

 

La noi exista o traditie frumoasa de primavara, si anume cea a gatitului urzicilor proaspete, in diverse moduri. Mancarea de urzici este, fara indoiala, delicioasa, insa cel mai important aspect al gatitului urzicilor este cel ce tine de sanatate. Proprietatile vindicatoare ale urzicilor sunt nenumarate!

 

 

Urzicile vitaminizeaza si remineralizeaza organismul si sunt exrem de eficace in:
- vindecarea starilor de anemie,
- echilibrarea imunitatii organismului,
- detoxificarea sangelui,
- impiedicarea multiplicarii bacteriilor.

Urzicile folosite sub forma de ceai de urzica influenteaza in bine bronsitele, iar in stari de avitamonoza (anemia de primavara), o cura de urzici aduce o inviorare a intregului organism. Datorita substantelor proteice si a vitaminelor este folosita ca aliment. Se administreaza in bronsite ca expectorant si calmant al tusei si in hemoragii usoare ca hemostatic. Datorita vitaminei K se recomanda si in menstruatii abundente si neregulate, hemoragii uterine dupa nastere. in diaree si dizenterie are rolul de a micsora flora microbiana care a provocat afectiunea , mergand pana la vindecare. Prin diureza pe care o produce, contribuie la reducerea apei acumulate in tesaturi. Ceaiul din frunze de urzica mai este utilizat in obezitate, anemie, (datorita fierului pe care il contine).

Frunzele de urzica sunt folosite in bolile de rinichi, dizolvand nisipul din acest organ si influentand favorabil combaterea reumatismului si a gutei, prin eliminarea clorurilor si a acidului uric. in diabetul zaharat, ceaiul de urzica in amestec cu frunzele de dud, nuc si teci de fasole, face sa scada zaharul din sange.

1 - 10 reţete afişate din cele 61 găsite
  • Mancarica de urzici

    Timp de gătire: 1 ora

    Mancarica de urzici

    postat de sufletista in 2012 Mai 17

    Pentru mancarica de urzici curatam urzicile si le spalam bine si le oparim cu apa clocotita. Le fierbem cca 5-8 minute, le scoatem si le scurgem dupa care le blenduim.

  • Mancare de urzici cu mamaliguta

    Mancare de urzici cu mamaliguta

    postat de culinar in 2012 Mar 31

  • Spaghete cu sos de urzici

    Timp de gătire: 20 minute

    Complexitate Medie

    Spaghete cu sos de urzici

    postat de bika in 2012 Mar 23

    Spaghetele cu sos de urzici este o mancare de post delicioasa si sanatoasa. Spaghetele se fierb si urzicile se oparesc putin in apa clocotita.

  • Piure de urzici cu usturoi

    Timp de gătire: 20 minute

    Piure de urzici cu usturoi

    postat de calugarita in 2011 Noi 15

    Acest piure de urzici cu usturoi se serveste cald, alaturi de fripturi, ochi de ou, legume pane, etc. se spala bine urzicile daca sunt proaspete sau se decongeleaza daca sunt congelate.

  • Ciorba de urzici

    Timp de gătire: 30 minute

    Ciorba de urzici

    postat de ioanas in 2011 Aug 22

    Ciorba de urzici este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la fiert intr-o oala cu apa.

  • Placinta cu urzici

    Timp de gătire: 1 ore 25 minute

    Placinta cu urzici

    postat de florin_moga in 2011 Apr 20

    Se aleg urzicile si se spala bine inainte de a fi puse la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara apoi si se toaca marunt. Se amesteca cu putina margarina topita si 50 g cascaval.

  • Rulada cu urzici

    Timp de gătire: 40 minute

    Rulada cu urzici

    postat de susu in 2010 Oct 15

    Urzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile penru a ramane apa cu nisip. Ceapa alba si us

  • Mancare de orez cu urzici

    Timp de gătire: 45 minute

    Mancare de orez cu urzici

    postat de ggaby in 2010 Oct 05

    Urzicile se aleg, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa la fiert descoperite. Separat se toaca si se caleste in ulei ceapa imp

  • Urzici cu maioneza si hrean

    Timp de gătire: 45 minute

    Complexitate Medie

    Urzici cu maioneza si hrean

    postat de ggaby in 2010 Sep 19

    Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se

  • Chiftelute de urzici

    Timp de gătire: 1 ora

    Complexitate Medie

    Chiftelute de urzici

    postat de ggaby in 2010 Sep 19

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1580 :: 15.71MB