Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)

Plachiea dobrogeana este o mancare cu peste delicioasa, ce poate fi facuta din crap sau orice alt peste. Plachia este usor de facut si este delicioasa, reteta perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)

Ingrediente

  • 1
  • 4 kg Crap (sau alt peste) fara cap
  • 3 cepe
  • 100ml ulei Arpis
  • 100ml pasta de tomate
  • 2g boia de ardei
  • 100ml vin alb
  • 3g usturoi
  • 2g piper macinat
  • 4 foi de dafin
  • 500g rosii proaspete
  • 50g patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste. Ceapa se curata, se spala, se taie solzi.

Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Ceapa se caleste in apa. Se adauga rosiile cuburi. Dupa ce s-au inabusit se adauga pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apa fiarta 1 l si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste care se vor acoperi cu legumele fierte si se introduce tava in cuptor 20 min, la temperatura moderata.

Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si se sareaza dupa gust.

 

Reteta “Plachie dobrogeana“ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.


Plachia dobrogeana de crap sau alt peste se serveste cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci