O prajitura numai buna pentru acest sezon, cu parfum imbietor de fructe coapte la cuptor si cu un gust nemaipomenit de bun :x mmmm
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate unul, mixand continuu, apoi punem iaurtul, esenta de vanilie si rom (dupa gust), mai mixam putin, apoi adaugam uleiul in fir subtire si la sfarsit, faina amestecata cu praful de copt. Amestecam pana incorporam bine toate ingredientele.
Intr-o tava dreptunghiulara, punem hartie de copt, apoi asezam jumatati de caise pe toata suprafata tavii, dupa care rasturnam compozitia de oua, pastrand cateva linguri pe care le amestecam cu cacao si punem din loc in loc aluat maro, iar cu dosul unei linguri, marmoram putin suprafata. Asezam si ciresele curatate de samburi si dam tava la cuptorul incins pentru 35-40 minute!
Cand este gata, o rasturnam pe un platou sau tocator( in functie de marimea tavii), o lasam sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar pudra!
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii