Prajitura cu caise

Prajitura cu caise este o prajitura simpla si delicata cu fructe. Fructele se potrivesc de minune cu blatul pufos al prajiturii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu caise

Ingrediente

  • ~500 gr caise
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 oua medii
  • 150 gr unt
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat
  • esent de vanilie
  • 1 tava de dimensiunile 24/24 sau forme din silicon

Mod de preparare

1. Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme.
2. Adaugati ouale si mixati bine.
3. Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu ajutorul unei palete din plastic o incorporati,apoi mixati din nou.
4. Adaugati laptele,esenta de vanilie,amestecul de faina ramas si mixati pana se omogenizeaza.
5. Turnati jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie pentru copt,puneti bucati de caise spalate si uscate,apoi restul de compozitie.Daca folositi forme mici individuale:le umpleti 3/4 compozitie si deasupra puneti cate o 1/2 de caisa.
6. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 35-40 minute.(pentru siguranta puteti face testul “sfant” cu scobitoarea).
7. Taiati prajitura cand s-a racit,apoi o puteti pudra cu zahar pudra.


Prajitura cu caise se serveste dupa ce s-a racit.

Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta