Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel det

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Ingrediente

  • Blat:8 oua
  • 120 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 20 grame amidon
  • 30 grame cacao
  • Crema: 24 de grame de gelatina
  • 500 de grame de iaurt cu cirese
  • 250 ml de smanaina lichida
  • 100 de grame de zahar
  • 850 gr compot

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.

Crema: se amesteca ciresele din compot scurse cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina in apa la hidratat apoi in sucul cireselor incalzit, cate o foaie pe rand, amestecand mereu.

Se face frisca care se pune peste prima compozitie din castron dupa care se adauga si sucul cu gelatina topita in el.

Se pune la frigider cam vreo 20 de minute.

Se pune primul blat in inelul de inox

Se varsa jumatate din cantitatea de crema

Al doilea blat, restul de crema, al treilea blat si se da la frigider.


Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci