Reteta Limoncello - lichior de lamai

Limoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv

Portii
6
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 lamai aproximativ 1 kg
  • 1 lituru alcool cereale peste 60grade
  • 1 kg de zahar
  • 1,5 Litri de apa

Mod de preparare

Preparare :

  1. spalati bine lamaile in apa calduta deoarece este posibil sa fie cerate.

  2. curatati lamaile folosind un peeler sau un cutit cu lama subtire pentru a curata doar coaja galbena, nu si cea alba,

  3. pune cojile intr-un borcan si acopera-le cu alcool inchide borcanul si lasa-l la macerat 3 saptamani in loc intunecat si racoros

  4. dupa 3 saptamani amestecati zaharul cu 1,5 litri de apa fierbinte pana devine sirop

  5. strecoara alcoolul prin tifon apoi amesteca-l cu siropul de zahar si lasa-l la frigider pentru inca doua saptamani

  6. Dupa acest timp strecoara-l, pune-l in sticle curate si pastreaza-l la frigider se consuma bine racit inainte sau dupa masa 

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!