Capsunata

Capsunata este o bautura cu alcool foarte aromata, potrivita pentru a fi consumata ca atare in rol de lichior, sau in diferite combinatii de cocktailuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 2 l votca
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata 2 kg de fructe si se spala in multe ape reci, dupa care se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar. Restul capsunelor se spala si se zdrobesc, se pun peste celelalte fructe intregi si se acopera cu restul de zahar. Amestecul se lasa la cald zece zile, timp in care se scutura vasul, pentru ca siropul lasat de fructe sa le acopere uniform.

Se pune alcoolul dupa zece zile, in amestec cu votca, se adauga zahar vanilat si se leaga damigeana cu celofan pus in doua, peste dopul de pluta care acopera gura damigenei inca de la inceputul fermentatiei.


Capsunata poate fi servita imediat dar si in perioada in care nu se mai gasesc capsune proaspete, pentru ca pastreaza aroma inconfundabila a fructelor.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!