Cornata

Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acop

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg coarne
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 1 l votca
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu 1 kg de zahar, iar coarnele ramase se pun intr-un vas de tabla si se desfac de samburi. Se zdrobesc fructele cu mana, apoi se pun peste celelalte. Se acopera cu restul de zahar, se adauga cateva pachete de zahar vanilat si se lasa la macerat timp de trei saptamani. Se acopera siropul fructelor cu un litru de alcool, se mai lasa o zi sau doua dupa care se adauga votca si putina apa, atat cat bautura sa nu fie prea tare. Se sigileaza damigeana si se lasa la intuneric pana cand se poate folosi. Timpul necesar pentru ca bautura sa devina omogena este de trei luni.
Alte retete usoare:

Sirop de trandafiri

Lichior de caise

Visinata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu carne de porc

Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...

Tocanita de legume cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca