Cornata

Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acop

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg coarne
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 1 l votca
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu 1 kg de zahar, iar coarnele ramase se pun intr-un vas de tabla si se desfac de samburi. Se zdrobesc fructele cu mana, apoi se pun peste celelalte. Se acopera cu restul de zahar, se adauga cateva pachete de zahar vanilat si se lasa la macerat timp de trei saptamani. Se acopera siropul fructelor cu un litru de alcool, se mai lasa o zi sau doua dupa care se adauga votca si putina apa, atat cat bautura sa nu fie prea tare. Se sigileaza damigeana si se lasa la intuneric pana cand se poate folosi. Timpul necesar pentru ca bautura sa devina omogena este de trei luni.
Alte retete usoare:

Sirop de trandafiri

Lichior de caise

Visinata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide