Egg nog - lichior de oua

Exista doua modalitati de a prepara indragitul lichior - fie cu ouale total crude, fie ca o crema fiarta. Pentru varianta cu oua crude bateti galbenu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 lingurita rasa nucsoara (asta e traditionala
  • dar puteti pune si/sau vanilie)
  • 80 gr zahar
  • 200 ml frisca
  • 300 ml lapte
  • 100 ml burbon (wiskey sau vodka)

Mod de preparare

Exista doua modalitati de a prepara indragitul lichior - fie cu ouale total crude, fie ca o crema fiarta.

Pentru varianta cu oua crude bateti galbenusurile cu aproape tot zaharul (retineti o lingura pentru albuse) pana zaharul se dizolva. Adaugati apoi laptele, frisca, alcoolul, nucsoara si amestecati bine. Separat bateti albusurile spuma tare cu o lingura de zahar si apoi incorporati-le la crema de galbenusuri. Se serveste proaspat cu putina nucsoara deasupra.

Pentru varianta fiarta (de fapt e semi-fiarta ca albusurile sunt tot crude...daca aveti mari retineri puteti sa nu le mai puneti pe acestea sau sa puneti in loc 150 ml frisca batuta, dar rezultatul nu este la fel de spumos) frecati galbenusurile cu aproape tot zaharul (retineti o lingura pentru albusuri) pana zaharul se dizolva.

Dati in clocot laptele cu frisca si nucsoara rasa, apoi turnati in fir peste galbenusuri amestecand viguros. Puneti pe foc 2-3 minute pana crema se ingroasa putin (atentie!!! nu are voie sa dea in clocot ca se branzaste!). Luati crema de pe foc si turnati alcoolul, apoi lasati sa se raceasca complet si dati la frigider.

Intre timp bateti albusurile spuma tare cu 1 lingura de zahar si apoi incorporati-le (sau le omiteti, dar rezultatul nu e la fel de spumos sau le puteti inlocui cu frisca batuta..) la crema rece.


Serviti cu nucsoara rasa deasupra si pastrati-l la frigider (il puteti consuma in 2-3 zile).

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca