Lichior de cafea macinata

Cafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop preparat din jumatate de

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. zahar
  • ¼ kg. cafea
  • 1/2 litru alcool

Mod de preparare

Cafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop preparat din jumatate de kg zahar, potrivit legat si se mai lasa sa stea 15-20 de zile, apoi se filtreaza si se pune in sticle. La fel se prepara si lichiorul de cacao.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!