Lichior de cirese

Lichiorul de cirese, sau ciresata este o bautura cu alcool potrivita mai ales pentru femei. Se prepara cu cirese proaspete, dar poate fi consumata pe intreaga perioada a anului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cirese
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 750 ml alcool

Mod de preparare

Ciresele se curata de samburi si se pun cu aceasi cantitate de zahar la fiert. Dupa ce au fiert, se strecoara printr-un tifon si se adauga alcoolul peste sirop. Acesta se toarna in sticle, care se depoziteaza intr-un loc racoros.


Lichiorul de cirese poate fi consumat dupa cateva zile.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!