Lichior de gutui

Lichiorul de gutui este un excelent aperitiv sau digestiv pentru mese festive si nu numai.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 1 l apa
  • alcool
  • zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • cateva cuisoare.

Mod de preparare

Gutuile trebuie sa fie foarte bine coapte. In cazul gutuilor verzi, acestea se pot pastra cateva saptamani pe un dulap, pana cand se ingalbenesc, dezvoltandu-si aroma.

Gutuile bine spalate de puful de pe ele (eventual cu o perie de plastic), necuratate de coaja si de seminte, se taie bucati si se fierb in apa cat sa le cuprinda bine, pana cand se inmoaie (ca pentru peltea). Gutuile fierte se scot din apa si in aceasta se fierb scortisoara si cuisoarele 10 minute, apoi zeama se filtreaza printr-o strecuratoare cu ochiuri fine. Se cantareste apoi lichidul scurs si, cind este rece, se amesteca 2 parti zeama cu o parte alcool de 90 grade, adaugand 300-500 g zahar pentru fiecare litru de lichid (zeama de gutui plus alcool) si esenta de vanilie. Se pune la sticle, se astupa ermetic si dupa 3-4 saptamani se poate consuma.


Lichiorul de gutui se poate servi ca aperitiv sau digestiv.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca