Lichior de lamaie (limoncello)

Limoncello este o bautura italiana, folosita pe post de digestiv. Urmarind reteta lichiorului de lamaie poti sa o prepari si tu, mai mult poti sa o pui in sticlute mai mici si sa o faci cadou de Craciun.

Timp pregatire
6 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l alcool
  • 1 kg zahar
  • 10 lamai mari
  • 1
  • 5l apa

Mod de preparare

Limoncello sau lichiorul de lamaie este o bautura alcoolica folosita pe post de digestiv. Este foarte aromat, cu gust intens de lamaie, iar lichiorul de portocale sau mandarine se prepara la fel.

In primul rand lamaile pe care le alegeti trebuie sa aibe coaja subtire si sa nu fie vatamate vizibil sau sa aibe pete.

Razuiti cu ajutorul unui peeler coaja, doar cea galbena, si puneti-o intr-un borcan impreuna cu o jumatate din cantitatea de alcool. Uitati de borcan pentru cel putin 10 zile. Perioada in care lasati coaja de lamaie la macerat va influenta aroma si culoarea lichiorului nostru. Eu las coaja de lamaie la macerat pentru 20 de zile.

Dupa cele 20 de zile, puneti la fiert zaharul cu 1,5l de apa, pana cand s-a dizolvat tot. Adaugati restul de alcool in sirop si adaugati peste coaja de lamaie. Sigilati din nou borcanul si uitati din nou de el pentru inca 20 de zile. Apoi lichiorul poate fi strecurat, si pastrat in sticla. Se poate sa faceti o cantitate dubla de lichior, sa puneti in sticle mai mici cate o felie de coaja de lamaie, si lichior, si sa-l faceti cadou de Craciun. Cu siguranta va fi apreciat, deoarece e homemade :).


Lichiorul de lamaie se serveste ca aperitiv sau digestiv.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii