Lichior de nuci verzi

Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se astupa cu un dop, dupa care

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 nuci verzim
  • 1 l alcool
  • 400 gr zahar
  • 1
  • 5 l apa
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 bucati scortisoara

Mod de preparare

Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se astupa cu un dop, dupa care se tine la soare 10-15 zile. Separat, se caramelizeaza 60 gr zahar, se stinge cu apa, se adauga rstul de zahar, cuisoarele, scortisoara si se mai lasa la fiert. Se strecoara apoi din nou, se lasa la racit si se adauga esenta de nuci si restul de alcool.


Se tine in sticle si se consuma dupa 2-3 saptamani.

Alte retete culinare:

Sirop din muguri de brad Dulceata de nuci verzi Dulceata de gutui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...