Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se astupa cu un dop, dupa care
Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se astupa cu un dop, dupa care se tine la soare 10-15 zile. Separat, se caramelizeaza 60 gr zahar, se stinge cu apa, se adauga rstul de zahar, cuisoarele, scortisoara si se mai lasa la fiert. Se strecoara apoi din nou, se lasa la racit si se adauga esenta de nuci si restul de alcool.
Se tine in sticle si se consuma dupa 2-3 saptamani.
Alte retete culinare:
Sirop din muguri de brad Dulceata de nuci verzi Dulceata de gutui
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa