Lichior de oua

Lichiorul de oua este o bautura festiva ce apare pe mesele de Craciun ale americanilor. Aceasta bautura fina va fi cu siguranta pe placul doamnelor. Pentru lichiorul de oua, laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia timp de zece minute, la foc moale.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g alcool
  • 4 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 500 ml lapte si
  • un baton de vanilie.

Mod de preparare

Pentru lichiorul de oua, laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia timp de zece minute, la foc moale. Intre timp, se freaca galbenusurile crude pana devin albicioase. Dupa ce s-a racit laptele, il punem peste oua cate putin, ca la maioneza, frecand continuu. La urma, se pune alcoolul, invartim putin, apoi turnam in sticla si dam la rece. Se poate pastra un an fara degradare. Daca dorim sa facem cocktail de ciocolata, punem la fiert in lapte 2 linguri de cacao, in rest, este aceeasi compozitie.


Lichiorul de oua se serveste rece. Se poate servi si cu frisca deasupra.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...