Lichior de portocale

Se pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de lamiie se taie in bucate

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 litru alcool
  • 1 litru lapte
  • 1 kg zahar
  • 4 portocale
  • 1 lamiie
  • 1 baton vanilie
  • zeama de la 1 lamiie

Mod de preparare

Se pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de lamiie se taie in bucatele cit mai mici, cu coaja cu tot. se leaga borcanul si se tine 15-20 zile, clatinind borcanul sau chiar amestecind mereu cu lingura. Dupa aceste 15-20 zile, se strecoara prin hirtie de filtru. Aceasta filtrare se face foarte incet, fiindca lichiorul trebuie sa iasa limpede. Din cind in cind se schimba hirtia de filtru. Lichiorul filtrat se pastreaza in sticle.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...