Lichior de portocale aromat

Se scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la macerat, impreuna cu port

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg zahar
  • 1 litru apa
  • 1
  • 5 l coniac
  • 4 portocale
  • 4 cuisoare
  • un virf de cutit tanin

Mod de preparare

Se scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la macerat, impreuna cu portocala intreaga. Se strecoara, se amesteca siropul de zahar, pregatit din zaharul fiert cu apa si taninul, bine spumuit. Se adauga cuisoarele si se mai lasa 10 zile, intr-o incapere mai calda. Se decanteaza si se trage in sticle.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...