Visinata simpla

Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La 1 kg de visine
  • 400 g zahar
  • alcool cat sa cuprinda visinile.

Mod de preparare

Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg. Se pun un rand de visini, unul de zahar tos sau pisat. Se leaga borcanul si se lasa cateva  zile la soare, pana isi lasa visinile zeama si zaharul incepe sa se dizolve. Din cand in cand se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinile.
Se toarna apoi alcool de 90° cat sa acopere visinile, se leaga borcanul cu hartie pergament, se asaza din nou intr-un loc la soare si se lasa cateva saptamani. Visinile capata un gust aromat, foarte placut, daca printre ele se pun cateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visine, zdrobiti. Dupa dorinta, se poate servi visinata impreuna cu visinile sau numai lichiorul, iar visinile separat, presarate cu zahar pisat. De asemenea se pot fierbe visinile intr-un sirop slab de zahar si apa, servindu-le ca un compot. Daca visinata pare prea tare, se poate slabi cu sirop de zahar.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...