Zmeurata

Pentru zmeurata se adauga zmeura, zaharul si alcoolul intr-o sticla sau damigeana. Se lasa 1-2 zile, ca sa se topeasca zaharul. Se scutura sticla din cand in cand.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr zmeura congelata sau proaspata
  • 200 gr zahar
  • 250 ml alcool dublu rafinat
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Pentru zmeurata se adauga zmeura, zaharul si alcoolul intr-o sticla sau damigeana.
Se lasa 1-2 zile, ca sa se topeasca zaharul. Se scutura sticla din cand in cand.
Se adauga apa si se mai tine doua saptamani,nu uita sa scuturi sticla.
Se scoate zmeurata,fara zmeura si se pune in sticle care se astupa bine.


Zmeurata se serveste rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii