Chiselita de visine

Se curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se pun intr-o oala cu 1 l de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr visine
  • 300 gr zahar
  • 80-100 gr amidon
  • 1 l apa
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se pun intr-o oala cu 1 l de apa fiarta. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se strecoara. Lichidul obtinut se toarna peste visine si se da intr-un clocot. Se toarna amidonul dizolvata in putina apa calduta si se amesteca bine. Se ia vasul de pe foc, se adauga sucul de la visine si se amesteca. Se toarna in cesti sau in compotiere.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Prajitura snikers Prajitura cu gem Socata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide