Siropuri

Reteta Sirop din struguri negri

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 40m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 20-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Am luat de la ţară struguri negri şi pentru că s-au zdrobit un pic când i-am adus, i-am transformat în sirop. Mie, această aromă, îmi aminteşte de când eram mică şi cumpăram de la piaţă suc de struguri, noi îi ziceam “strugurel”.

ingrediente

10 portii

   2 kg struguri negri
   1 l apă
   800 g + 100 g zahăr

mod de preparare

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr.
Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se vor desprinde mai uşor.
Se dă de pe foc, se strecoară lichidul, cu mare grijă, întrucât e fierbinte. Sau îl puteţi lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor.
Lichidul se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr. Se fierbe până se îngroaşă (35-40 de minute).


Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: aprox 1h 30 min

Porţii: 2 sticle de 1 l


Pofta Buna!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/sirop-din-struguri-negri.html

Incearca si Sirop de brad macerat
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din struguri negri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Siropuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.