Siropuri

Reteta Nectar de corcoduse

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 14-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu nectarine (reteta video)"
 
Corcodusele rosii sunt delicioase pentru sucuri si nectare!Pentru concurs toamna se numara borcanele

ingrediente

8 portii

   1 kg de corcoduse coapte
   400-500 g Zahar
   apa cat sa le acopere in craticioara

mod de preparare

1.Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar,cca 20-30 minute,le foc domol.

2.Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare,fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor. Se poate pastra in sticle etanse si pste iarna!

Incearca si Sirop de cirese amare
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de corcoduse" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Siropuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.