Nectar de corcoduse

Corcodusele rosii sunt delicioase pentru sucuri si nectare!Pentru concurs toamna se numara borcanele

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Nectar de corcoduse

Ingrediente

  • 1 kg de corcoduse coapte
  • 400-500 g Zahar
  • apa cat sa le acopere in craticioara

Mod de preparare

1.Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar,cca 20-30 minute,le foc domol.

2.Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare,fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor. Se poate pastra in sticle etanse si pste iarna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci