Nectar din paducel (gherghin) galben

Toamna bogata cu fructe din flora spontana a tarii noastre!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Nectar din paducel (gherghin) galben

Ingrediente

  • cca 750 g bobite de paducel galben
  • 400 g zahar
  • 2 portocale mari
  • 2-3 stelute de anason
  • apa

Mod de preparare

Bobitele de paducel se curata pe cat posibil de toate coditele, apoi se spala in mai multe ape reci, se strecoara si se pun intr-o craticioara. Se acopera cu apa de 3 degete, apoi se lasa sa fiarba bine, cca 30 minute, de la primul clocot.

Se dau la blender, apoi se strecoara de 2-3 ori printr-o sita foarte deasa, diluand pasta cand si cand cu cate un pic de apa, pana reusim sa strangem cat mai multa pasta si sa indepartam samburei micuti.

Pasta obtinuta se pune la fiert din nou cu zaharul, sucul de la cele 2 portocale si cca. 300 ml apa si stelutele de anason pe care, dupa ce oprim focul, le scoatem din nectar. Se fierbe cca 30 de minute de la primul clocot, la foc domol, amestecand continuu sa nu dea pe foc. Se toarna in sticle curate si uscate, apoi se etanseizeaza. Se pun sticlele intr- o craticioara si se acopera cu un prosop gros, lasand de seara pana a 2 a zi sa se raceasca in voie.

Paducelul galben este un arbust mai greu de gasit printre ceilalti arbusti, dar eu am fost norocoasa sa il gasesc si sa astept sa se coaca fructele bine. Se coc bobitele (se maresc si capata culoarea galben intens cand sunt coapte) un pic mai tarziu ca paducelul rosu si mie imi pare ca sunt si un pic mai dulci la gust si samburele un pic mai mic ca cele rosii. Odata culese, cu greu m-am hotarat ce sa prepar cu ele.Dupa acest delicios nectar o sa merg sa mai culeg pentru o pasta pentru indulcit ceaiul la iarna, pentru decorul prajiturilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
1
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Placinta quatro formaggi
2
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Sufleu de dovlecel cu legume
4
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Nu stiu cum sa o denumesc, am pornit cu gand sa fac o prajitura cu crema de galbenusuri si cafea, dar pe parcurs am ajuns la...

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta