Sirop de capsuni

Siropul de capsuni este delicios pentru copii, ca alternativa la sucurile din comert. Sucul cu sirop de capsuni si apa minerala va inlocui cu succes orice bautura cu conservanti.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • vanilie
  • apa

Mod de preparare

Se spala si se curata capsunile de resturile de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat. Se zdrobesc cu mana, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se limpezeasca. Separat se pune zaharul cu 2 l de apa rece pe foc si se fierbe pana cand ajunge legat ca pentru dulceata. Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe un sfert de ora, se parfumeaza cu putina vanilie si se pune cald in sticle curate si bine uscate. Se tin sticlele invelite in paturi sau se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se pasteuriza cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins.

Sticlele cu sirop de capsuni se pastreaza in camara, la loc uscat si bine aerisit.


Din siropul de capsuni se poate prepara un delicios suc cu apa minerala.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii