Sirop de cirese amare

Se curata fructele de codite si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi se pun intr-un tifon care se leaga

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg cirese amare
  • 2 kg zahar
  • 2 l apa
  • 100 gr samburi de fructe

Mod de preparare

Se curata fructele de codite si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi se pun intr-un tifon care se leaga cu o sfoara si se agata deasupra unei oale curate. Se lasa sa se scurga de tot, apoi se face un sirop legat din apa si zahar, in care se fierb si samburi de cirese. Cand siropul este bine legat, se pune sucul de fructe, se mai clocoteste amestecul un sfert de ora si se ia de pe foc. Se pune siropul obtinut in sticle curate si incalzite, se leaga cu celofan pus in doua si umezit pe o parte si se acopera cu multe paturi. Aceasta este pasteurizarea cea mai usoara. Pasteurizarea se mai poate face si astfel: sticlele reci, bine legate, se pun pe tava neagra a aragazului, se aprinde focul si se lasa sticlele in cuptor o ora la foc potrivit. Tava se foloseste uscata.

O alta metoda de pasteurizare este cea traditionala: sticlele se pun intr-un vas mare plin cu apa rece atat cat sa ajunga la nivelul siropului din sticle. Se fierbe apa o ora. Ca sa nu se sparga, sticlele se infasoara cu carpe sau cu hartie. Se racesc in apa in care au fiert.

Se pun in camara a doua zi si se pastreaza la loc uscat.
Alte retete:

Sirop de trandafiri

Sirop din muguri de brad

Sirop de zmeura

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Snitele de pui cu leurda

Retete de suflet

Snitele de pui cu leurda
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa