Sirop de fragi

Fragii se spala bine apoi se strivesc. Se pune apa peste ei ca sa lase zeama, apoi se pun intr-un tifon. Zeama obtinuta se pune intr-un borcan si se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 kg fragi
  • zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Fragii se spala bine apoi se strivesc. Se pune apa peste ei ca sa lase zeama, apoi se pun intr-un tifon. Zeama obtinuta se pune intr-un borcan si se lasa pana a doua zi. Se strecoara si se adauga zahar, in cantitate egala. Sucul impreuna cu zaharul se pun pe foc mic, pana cand se topesc, apoi se lasa la fiert. Se adauga 2-3 linguri de zeama de lamaie.


Dupa ce s-a fiert, se toarna in sticle si se inchid ermetic bine. Se pastreaza in loc racoros.

Alte retete:

Placinta de dovleac Ciuperci la cuptor Turta dulce

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii