Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei
Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei oale cu gura larga. Se leaga tifonul dupa ce s-a scurs siropul. Se agata deasupra oalei si se mai lasa pana cand fructele nu mai au suc. Din pulpa fructelor se face gem. In acest caz fructele se curata de samburi inainte de a fi zdrobite. Se poate prepara din ele vin, si atunci nu se curata de samburi. Zaharul se amesteca pe foc cu 2 l de apa, pana cand ajunge consistent. Se pune sucul limpede si se clocoteste cu siropul de zahar un sfert de ora. Se ia de pe foc si se pune siropul cald in sticle curate si incalzite in cuptor. Siropul se poate pastra si nepasteurizat, daca este bine legat. Sucul tulbure ramas la fundul vasului se pune la gem sau la vin.
Alte retete:
Sirop de zmeura
Nectar de visine
Compot de mere
Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti