Se rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de zahar cu 1 l de apa timp de
Se rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de zahar cu 1 l de apa timp de 15-20 de minute. Se adauga apoi sarea de lamaie, zeama de portocala, zaharul frecat cu coaja de portocale si se lasa sa dea intr-un clocot. Se ia de pe foc, se strecoara si se pune in sticle, care se pastreaza la rece.
Se serveste cu apa minerala sau sifon.
Alte retete culinare:
Peltea de gutui Ciocolata de casa Prajitura cu gem
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti