Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece zece ore, dupa care
Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece zece ore, dupa care se pun pe un tifon sa se scurga bine. Siropul din zahar si apa se pune impreuna cu sucul de fructe sa clocoteasca un sfert de ora pe foc mare. Siropul se fierbe ca pentru dulceata si se leaga pana cand sta bob intreg pe marginea unei farfurii. Cand operatia s-a terminat, se adauga vanilie si se toarna cald in sticle, apoi se pasteurizeaza in bain-marie sau in cuptorul aragazului.
Alte retete:
Sirop din muguri de brad
Sirop de trandafiri
Compot de caise
O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj