Sirop de visine

Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece zece ore, dupa care

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg fructe
  • 2 kg zahar
  • 2 l apa
  • vanilie

Mod de preparare

Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece zece ore, dupa care se pun pe un tifon sa se scurga bine. Siropul din zahar si apa se pune impreuna cu sucul de fructe sa clocoteasca un sfert de ora pe foc mare. Siropul se fierbe ca pentru dulceata si se leaga pana cand sta bob intreg pe marginea unei farfurii. Cand operatia s-a terminat, se adauga vanilie si se toarna cald in sticle, apoi se pasteurizeaza in bain-marie sau in cuptorul aragazului.
Alte retete:

Sirop din muguri de brad

Sirop de trandafiri

Compot de caise

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...