Sirop de visine

Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece zece ore, dupa care

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg fructe
  • 2 kg zahar
  • 2 l apa
  • vanilie

Mod de preparare

Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece zece ore, dupa care se pun pe un tifon sa se scurga bine. Siropul din zahar si apa se pune impreuna cu sucul de fructe sa clocoteasca un sfert de ora pe foc mare. Siropul se fierbe ca pentru dulceata si se leaga pana cand sta bob intreg pe marginea unei farfurii. Cand operatia s-a terminat, se adauga vanilie si se toarna cald in sticle, apoi se pasteurizeaza in bain-marie sau in cuptorul aragazului.
Alte retete:

Sirop din muguri de brad

Sirop de trandafiri

Compot de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...