Aperitiv rece grecesc

Aperitivul rece grecesc este un aperitiv festiv absolut dedlicios si revigorant potrivit pentru zilele calde de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • masline cu samburi de migdale (se gasesc la Billa)
  • masline negre cu peste
  • branza feta (sau telemea de vaca)
  • castraveti
  • piper rosu
  • cimbrisor
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Aceasta reteta de aperitiv care aparent pare banala, pentru ca este :), este o reteta greceasca racoritoare de aperitiv potrivita pentru orice ocazie festiva de vara.

Faceti o marinata din uleiul de masline (100ml), zeama de la 1/2 lamaie, piper roz proaspat macinat, frunzele de la o crenguta de cimbrisor si cateva fire de rozmarin. Amestecati bine.

130g branza feta taiata cuburi si 1 castravete taiat triunghiuri se amesteca cu maslinele si apoi cu marinata. Se lasa la rece 30 de minute.


Aperitivul rece grecesc se serveste in portii/linguri individuale sau in boluri mici de salata, sau chiar si pe betigase de frigarui.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu broccoli si sos de rosii

Un pranz de post delicios!

Paste cu broccoli si sos de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca