Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g piure de spanac
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 g feta
  • 1 lingura de smantana
  • 2 rosii chery
  • cateva masline negre
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

1. Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline apoi se incorporeaza si piureul de spanac.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga faina turnata in ploaie.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.Se da la copt cca 20 minute,la foc potrivit apoi se scoate si se aseaza deasupra felii subtiri de mozzarella si se mai baga 5 min.in cuptor.Se scoate blatul din tava ,se lasa sa se raceasca apoi cu un cutitas ascutit se decupeaza un trifoi cu 4 foi,ajutandu-ne de un sablon facut de noi din carton sau plastic.

2 Se freaca branzica feta cu lingura de smantana pana obtinem o crema in care putem adauga dupa gust,cateva fire tocate de marar sau patrunjel.Crema de branza se intinde deasupra blatului rece,se uniformizeaza apoi se presara patrunjel verde tocat fin.Se decoreaza cu jumatati de rosii,decorate cu bucatele de masline,sub forma de buburuze. Se da la rece cca.30 minute inainte de a fi consumata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Penne cu dovlecel si tartufo
Bucataras.RO

Penne cu dovlecel si tartufo

Penne cu dovlecel si tartufo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!