Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am preparat o delicioasa Placinta cu spanac, omleta si branza.Am zis sa mai profit de oferta lui bogata in vitamine.De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia.
Pentru aluat, frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.
Pentru umplutura, oparim spanacul in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, il scurgem si il tocam marunt.Calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, ca am vrut sa iasa dreptunghiulare. Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.
Asamblare si coacere placinta cu spanac, omleta si branza.
Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.La final le pudram cu putin parmezan ras.
Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii