Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și gălbiori

Un aperitiv deosebit de aspectuos pentru mesele aniversare din familie și nu numai ;) Mulțumesc Sara&Miki, http://culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de-branza-cu-ciuperci.html, pentru inspirație și detailierea modului de preparare.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și gălbiori

Ingrediente

  • Ouă 6 bucăți
  • Ulei de floarea soarelui 6 linguri
  • Smântână grasă 6 linguri
  • Făină albă de grâu 6 linguri
  • Praf de copt 1 plic
  • Piure de urizici 6 linguri
  • Sare iodată
  • Pentru umplutură:
  • Cremă de brânză 250 g
  • Telemea cca. 100 g
  • Smântână 3 linguri
  • Ciuperci gălbiori din conservă cca. 400 g
  •  

Mod de preparare

Pentru blat:

Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă mărunt!)  și sarea iodată, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi se adaugă smântâna, făina și praful de copt și se amestecă până se înglobează ingredientele. 

Albușurile se bat energic până ce se obține o spumă pufoasă, ce se încorporează în crema de urzici.

Aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă, tapetată cu foaie de copt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncălzit cca 20 de minute la 200 grade. Preferabil ar fi să nu se rumenească ca blatul să rămână verde crud. Blatul cald se taie în trei părți egale pe lungime.

Pentru umplutură:

Crema de brânză dulce se amestecă cu telemeaua rasă, smântâna și ciupercile fierte în prealabil.

Se începe montarea astfel: pe primul blat se așează jumătatea din crema de brânză, se așează al doilea blat, apoi restul de cremă și se încheie cu al treilea blat, se apasă ușor tortul obținut ca să se uniformizeze crema dintre straturi, apoi se acoperă cu folie și se dă la rece minimum 3 ore, cel mai bine de seară până dimineață. 

Tortul aperitiv se taie înainte de servire și se decorează după imaginația fiecăruia ;)

Răbdare și spor la treabă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos