Bastonase de parmezan

Punem intr-un vas faina, piperul, boiaua si untul la temperatura camerei si amestecati. Adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul. Adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 170 gr faina
  • 100 gr unt
  • 80 gr parmezan sau pecorino
  • piper
  • boia iute
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura mustar
  • 1 albus batut pt uns

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina, piperul, boiaua si untul la temperatura camerei si amestecati.

Adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul.

Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizarea totala.

Iese bila asta pe care o dam un pic la frig (nu e necesar dar eu am bagat-o).

Dam drumul la cuptor la 220 grade.

Scoatem bila din frig si o intindem in foaie de 1 cm (nu tapetam cu nimic planul de lucru, aluatul nu se lipeste) si taiem bastonase.

Le punem in tava pe hartie de copt.

Le ungem cu albusul batut si le dam la cuptor.


Puteti pune chimen sau diferite ierburi aromatice in aluat sau deasupra bastonaselor. Reteta Bastonase de parmezan a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu branza gasiti aici:

Acadele de parmezan,

Cheese Breadsticks (grisine),

Bruschette cu crema de oua si branza

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide