Bastonase de parmezan

Punem intr-un vas faina, piperul, boiaua si untul la temperatura camerei si amestecati. Adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul. Adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 170 gr faina
  • 100 gr unt
  • 80 gr parmezan sau pecorino
  • piper
  • boia iute
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura mustar
  • 1 albus batut pt uns

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina, piperul, boiaua si untul la temperatura camerei si amestecati.

Adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul.

Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizarea totala.

Iese bila asta pe care o dam un pic la frig (nu e necesar dar eu am bagat-o).

Dam drumul la cuptor la 220 grade.

Scoatem bila din frig si o intindem in foaie de 1 cm (nu tapetam cu nimic planul de lucru, aluatul nu se lipeste) si taiem bastonase.

Le punem in tava pe hartie de copt.

Le ungem cu albusul batut si le dam la cuptor.


Puteti pune chimen sau diferite ierburi aromatice in aluat sau deasupra bastonaselor. Reteta Bastonase de parmezan a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu branza gasiti aici:

Acadele de parmezan,

Cheese Breadsticks (grisine),

Bruschette cu crema de oua si branza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...