Bruschetele cu crema de branza si somon afumat sunt niste aperitive care se fac foarte usor si care pot si servite atat la mesele festive, cat si musafirilor care se anunta in ultima clipa.
Se taie bagheta de paine in felii subtiri, maxim 1 cm. Daca doriti sa faceti bruschetele mai crocante, stropiti feliile cu putin ulei de masline si le puneti intr-o tava la cuptor 5-10 minute la foc mediu, pana se ingalbenesc putin. Noi nu le-am dorit crocante, deci am sarit pasul asta.
Pe fiecare felie se unge crema de branza, apoi se aseaza o frunza de busuioc, iar peste aceasta se pune o felie de somon afumat. Se pot aseza in diferite forme, fiecare cum doreste. Noi le-am pus simplu una peste alta, pentru ca eram putin pe fuga, mai gateam vreo 5 feluri de mancare.
Daca este necesar, se presara putina sare peste bruschete, dar aveti grija la crema de branza sa nu fie destul de sarata, si la fel si somonul, in functie de care cumparati.
Sursa aceste retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Bruschetele cu crema de branza si somon afumat se servesc pe platou cu masline ca decor.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii